Bietjes met geitenkaas topping

Deze bietjes met geitenkaas topping is super lekker. Eet het op een vers gebakken borrelbrood of op een cracker.

Wat heb je nodig voor bietjes met geitenkaas:

  • 3 Grote gekookte afgekoelde bietjes
  • 100 gr. Zachte geitenkaas
  • 1 et. Zilveruitjes
  • 1 tl. Honing
  • 1 tl. Mosterd
  • 1 el. Appelciderazijn
  • 1 el. Olijfolie

Kook zo nodig nu eerst de bietjes. ( Ik heb de gekookte bio bietjes van de Albert Heijn gebruikt, werkt wat sneller)

Snijd vervolgens de bietjes eerst in kleine blokjes en voeg hierna een eetlepel zilveruitjes toe. Meng beide even door elkaar heen.

Maak vervolgens hierna de dressing aan in een apart bakje. Roer de honing, de mosterd, de appelciderazijn en de olijfolie door elkaar heen. Voeg de dressing vervolgens toe aan de in kleine blokjes gesneden bietjes en zilveruitjes. Meng dit alles even goed door elkaar heen zodat alle smaken mooi met elkaar mengen.

Voeg nu als laatste de zachte geitenkaas toe aan de bietjes. Maak kleine stukjes van de geitenkaas met je handen en verspreid het mooi over de bietjes heen. Wat kleuren die diep rode bietjes mooi met de witte zachte geitenkaas!

Eet deze bietjes met geitenkaas op een (zelfgemaakte) cracker of op een stukje vers brood. Ook is deze topping heel lekker over een groene salade.

Eet smakelijk!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Geef een reactie