Bananencake, glutenvrij en lactosevrij

Onderstaand recept voor bananencake is glutenvrij en lactosevrij!

Wat heb je nodig voor een bananencake in een cakeblik van 26 centimeter:

  • 6 Bananen
  • 6 Eieren
  • 200 gr. Amandelmeel

Als optie kan je er gedroogd fruit, noten of dadels doorheen doen. Ik heb gekozen voor dadels. Hierdoor wordt het brood iets zoeter.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Klop intussen de eieren eerst luchtig in een beslagkom. Doe de bananen in de blender en laat de blender net zo lang draaien totdat het bananenpuree is. Voeg dan de bananenpuree bij de geklopte eieren en voeg nu ook het amandelmeel toe. Roer alles goed door totdat het een mooi glad beslag is.

Vet een bakblik goed in. Stort vervolgens de inhoud van de beslagkom in het bakblik. Wil je er nog wat noten, gedroogd fruit of dadels doorheen roeren, doe dit dan als het mengsel in het bakblik zit. Roer het dan nog even door.

Schuif nu het bakblik in het midden van de oven en bak de bananencake in 45 minuten gaar.

Eet smakelijk!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Geef een reactie