Bananenbrood met amandelen

Een plak lactosevrij bananenbrood met amandelen is een lekker en voedzaam tussendoortje. Smeer er een beetje pindakaas op voor net iets extra’s.

Wat heb je nodig voor  bananenbrood met amandelen:

  • 4 Rijpe bananen
  • 8 Dadels (ontpit)
  • 1 tl. Appelcider azijn
  • 120 ml. Water
  • 1 el. Kokosolie
  • 1 el. Ahornsiroop

Meng nu eerst bovenstaande ingrediënten in de blender goed door elkaar.

  • 150 gr. Bloem
  • 150 gr. Tarwe bloem
  • 100 gr. Blanke ongezouten amandelen, in grove stukken gehakt
  • 1 tl. Vanillepoeder ongezoet
  • 1 Zakje bakpoeder
  • 1 tl. Baking soda
  • 1 tl. Zout
  • 1/2 tl. Nootmuskaatpoeder
  • 1/2 tl. Gemberpoeder
  • 1/2 tl. Kardemon
  • Snufje witte peper
  • Snufje kruidnagelpoeder
  • 2 tl. Kaneel

Verwarm nu eerst de oven voor op 160 graden.

Meng vervolgens de bovenstaande ‘droge’ ingredienten in een beslagkom. Hak als laatste de amandelen in grove stukken en roer ze door het droge mengsel.

Meng vervolgens de droge en natte ingredienten door elkaar heen. Dit mengsel gaat vervolgens in een cakeblik van 26 centimeter. Bekleed eerst het bakblik met bakpapier of vet de vorm goed in. Zo gaat het bananenbrood na het bakken gemakkelijk uit de vorm.

Bakken:

Bak het bananenbrood 5 minuten op 160 graden. Hierna mag het bananenbrood 30 minuten gebakken worden op 150 graden. Vervolgens bak je het bananenbrood af op 120 graden gedurende 60 minuten. In totaal moet het brood dus 95 minuten in de oven. Is het bananenbrood gaar, haal hem dan direct uit de vorm en laat hem afkoelen op een rooster.

Bewaar als het bananenbrood helemaal is afgekoeld in de koelkast.

Eet smakelijk!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

4 gedachten over “Bananenbrood met amandelen

Geef een reactie