Bananenbrood met gember en cacao

Bananenbrood met gember en cacao is een heerlijk tussendoortje of als snack voor onderweg.

Wat heb je nodig voor bananenbrood met gember en cacao:

Droge ingrediënten:                                                                            

  • 150 gr. Speltmeel
  • 150 gr. Boekweitmeel
  • 100 gr. Rozijnen
  • 4 et. Cacao
  • 2 tl. Kardemompoeder
  • 2 tl. Gemberpoeder
  • Snuf nootmuskaatpoeder
  • Snuf Kruidnagelpoeder
  • Snufje witte peper
  • 2 tl. Baking soda
  • 1,5 tl. Bakpoeder
  • Een klein beetje zout

Natte ingrediënten:

  • 4 Bananen
  • 1 et. Honing
  • 130 ml. Handwarm water
  • 1 et. Kokosolie
  • 8 Stuks gedroogde dadels
  • 1 et. Appelciderazijn

Verwarm nu eerst de oven voor op 160 graden.

Stop intussen eerst alle natte ingrediënten in de blender. Doe als eerste de gedroogde dadels in de blender, vervolgens het handwarme water en dan de rest van de ingrediënten in de blender. Laat dit een minuut of 10 zonder te draaien staan. Hierdoor kunnen de gedroogde dadels wat zachter worden. Hierdoor heeft de blender minder moeite met het allemaal fijn te hakken.

Pak intussen een beslagkom en weeg alle droge ingrediënten zorgvuldig af. Meng vervolgens de droge ingrediënten goed door elkaar.

Zet nu de blender aan. Als alle natte ingrediënten intussen goed gemengd zijn, kan de inhoud van de blender bij de droge ingrediënten worden gedaan.

Meng vervolgens de droge en de natte ingrediënten goed door elkaar heen.

Bekleed een bakblik van minimaal 25 centimeter met bakpapier of vet hem in met kokosolie. Stort de inhoud van de beslagkom in de vorm en strijk de bovenkant van het beslag glad met de bolle kant van een lepel.

Bakken

Schuif vervolgens het bananenbrood in het midden van de oven en bak hem 5 minuten op 160 graden. Na 5 minuten mag de oven temperatuur worden terug gezet naar 150 graden. Het bananenbrood mag dan 30 minuten worden gebakken.

Na 30 minuten mag weer de oven temperatuur worden terug gezet, nu naar 120 graden. Vervolgens mag het bananenbrood nog 60 minuten in de oven blijven staan op 120 graden om door te garen.

Als het bananenbrood met gember en cacao gaar is, mag hij uit de oven en direct uit de vorm gehaald worden. Laat hem eerst helemaal afkoelen voordat je hem gaat snijden.

Enjoy!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur 

Ps; heb je bovenstaand recept gemaakt? Deel een foto van het eindresultaat op Facebook of Instagram en tag mij in het bericht.

Geef een reactie