Bananen-cupcakes met noten en rozijnen

Een lekker en verantwoord tussendoortje. Deze bananen-cupcakes met noten en rozijnen zijn ook een prima alternatief als ontbijt of lunch. Pak er dan lekker wat vers fruit bij. Ze zijn lactosevrij.

Wat heb je nodig voor 12 bananen-cupcakes met noten en rozijnen:

  • 4 Rijpe bananen
  • 8 Dadels zonder pit
  • 1 tl. Appelcider azijn
  • 120 ml. Water
  • 1 el. Kokosolie
  • 1 el. Honing (wil je vegan, gebruik dan Ahornsiroop)

Meng eerst de hierboven genoemde ingrediënten in de blender goed door elkaar.

  • 300 gr. Tarwe bloem
  • 100 gr. Hazelnoten in stukjes
  • 50 gr. Hazelnoten (heel)
  • 75 gr. Rozijnen
  • 7 gr. (Wijnsteen) bakpoeder
  • 1 tl. Baking soda (Natriumbicarbonaat)
  • 1 tl. Zout
  • 25 gr. Palmsuiker
  • 1/2 tl. Nootmuskaatpoeder
  • 1/2 tl. Gemberpoeder
  • 1/2 tl. Kardemon
  • Snufje witte peper
  • Snufje kruidnagelpoeder
  • Heb je bovenstaande kruiden niet, gebruik dan 2 tl. speculaaskruiden
  • 2 tl. Kaneel

Meng eerst in een beslagkom de hierboven genoemde droge ingrediënten.

Verwarm nu eerst de oven voor op 160 graden.

Meng vervolgens de droge en natte ingrediënten goed door elkaar heen in de beslagkom. Verdeel nu met een grote lepel of ijsbolletjes tang het beslag over 12 cupcake vormpjes. Vul de vormpjes tot aan de rand.

Je kunt nu ook de bananen-cupcakes versieren voordat ze de oven in gaan. Ik heb 4 cakejes versierd met geschaafde kokos, 4 met geschaafde amandelen en 4 naturel gelaten dus zonder topping.

Bak de eerste 5 minuten de bananen-cupcakes op 160 graden. Hierna mogen de cakejes nog 30 minuten gebakken worden op 150 graden. Laat de cakejes goed afkoelen op een rooster.Bewaar ze vervolgens in de koelkast.

Eet smakelijk!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Geef een reactie