bananen brownies van kikkererwten

Deze bananen brownies van kikkererwten zijn voedzaam en lactosevrij.

Wat heb je nodig voor het maken van bananen brownies met kikkererwten:

  • 2 Blikjes kikkererwten (uitlekgewicht 260 gram)
  • 4 Rijpe bananen
  • 4 el. Kokosolie
  • 4 el. Chiazaad
  • 1 tl. Zout
  • 2 tl. Baking soda
  • 12 Dadels ontpit
  • 8 Eieren
  • 110 gr. Havermeel

Verwarm eerst de oven voor op 175 graden.

Doe intussen de inhoud van de 2 blikjes kikkererwten in een zeef of fijne vergiet en spoel de kikkererwten eerst met water af. Laat ze even uitlekken. Doe vervolgens de rijpe bananen, de kikkererwten, de kokosolie, de dadels en het chiazaad in de blender. Laat nu de blender even goed draaien tot alles goed gemengd is. Voeg vervolgens de overige ingredienten toe en mix alles in de blender goed door elkaar.

Vet een bakvorm goed in. Stort nu de inhoud van de blender in een bakvorm.

Plaats de bakvorm in het midden van de oven en bak de brownie in 40 minuten gaar. De brownie is gaar als je een satéprikker erin prikt en deze droog er weer uit komt. Dus zonder beslag eraan.

Kiep de bakvorm voorzichtig om op een snijplank en snijd de brownie als deze is afgekoeld in vierkantjes.

Eet smakelijk!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Geef een reactie