Banaan-havermoutkoekjes super snel te maken!

Lekkere banaan-havermoutkoekjes met maar 5 ingrediënten en lactosevrij.

Wat heb je nodig voor ongeveer 16 banaan-havermoutkoekjes:

  • 2 Grote bananen of 3 kinderbanaantjes
  • 100 gr. Havermout
  • 35 gr. Gehakte walnoten
  • 1 Handje gedroogde cranberry’s
  • 1 el. Honing

Verwarm eerst de oven voor op 180 graden.

Meng intussen de havermout de gehakte walnoten, cranberry’s en de honing goed door elkaar. Prak in een schaaltje de banaan goed fijn.

Als de banaan geprakt is kan het bij het havermout mengsel. Even goed door elkaar mengen zodat er geen droge havermout meer in de beslagkom zit.

Leg een vel bakpapier op de bakplaat en pak een eetlepel om het mengsel op de bakplaat te leggen. Druk ze met de bolle kant van de lepel of met je handen een beetje plat. Je kunt met dit recept ongeveer 16 kleine koekjes maken.

Bak de koekjes in 15 minuten. De koekjes blijven wat zachter.

Varieer met ingredienten, doe bijvoorbeeld in plaats van de gedroogde cranberry’s stukjes appel er door of rozijnen. Laat de walnoten weg en meng kokosrasp door het havermout banaan mengsel.

Eet smakelijk!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

3 gedachten over “Banaan-havermoutkoekjes super snel te maken!

    • Hi Sabine,
      Wat leuk om te lezen dat de koekjes in de smaak vallen. Ze zijn maximaal 3 dagen houdbaar. Bewaar ze in de koelkast. Langer kan misschien ook, maar dat halen ze hier nooit 🙂

      Fijn weekend!
      Groetjes, Janneke

Geef een reactie