Baba Ganoush, dip van aubergine

Baba Ganoush, is een lekkere dip op basis van aubergine voor bij rauwe groente of om op een wrap te smeren.

Wat heb je nodig voor het maken van Baba Ganoush, dip van aubergine:

  • 2 Aubergines
  • 2 Tenen knoflook
  • 4 el. Tahin
  • 2 el. Citroensap
  • 1 tl. Zout
  • 1 tl. Zwarte peper
  • 0,5 Paprikapoeder

Verwarm eerst de oven voor op 250 graden met de grill erbij aan.

Prik eerst in beide aubergines gaatjes met een vork. Leg ze vervolgens in een braadslee en schuif ze in het midden van de oven. In totaal moeten de aubergines 20 minuten in de oven onder de grill. Let op: draai iedere 5 minuten beide aubergines een stukje. Hierdoor worden ze rondom gegrilld. Na 20 minuten mag de grill uit. Laat nu de aubergines net zolang in de oven staan totdat ze zacht zijn. Hou ze wel goed in de gaten, ze mogen niet w=zwart worden!

Haal de aubergines uit de oven als ze zacht zijn. Laat ze goed afkoelen. Als de aubergines helemaal zijn afgekoeld laat het vel gemakkelijk los. Haal alle velletjes van de aubergines af zodat alleen het vruchtvlees overblijft.

Doe vervolgens de aubergines in een keukenmachine samen met de overige ingrediënten. Laat de machine net zolang draaien totdat het een mooie gladde dip is geworden.

Schep de Baba Ganoush in een mooi schaaltje en serveer het bij rauwe groente of als smeersel bij het avondeten.

Eet smakelijk!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

 

Geef een reactie