Avocadotaart, gluten- en lactosevrij

Deze heerlijke avocadotaart is gluten- en lactosevrij.

Wat heb je nodig voor een avocadotaart:

  • Springvorm 21 cm.

Wat heb je nodig voor de bodem:

  • 45 gr. Ongebrande amandelen
  • 150 gr. Dadels zonder pit
  • 65 gr. Paranoten
  • 40 gr. Cashewnoten
  • 2 tl. Kokosolie, gesmolten
  • 50 gr. Kokosrasp

Wat heb je nodig voor de topping:

  • 5 Rijpe avocado’s
  • 2 Citroenen
  • 150 gr. Agave siroop
  • 150 gr. Gesmolten kokosolie
  • Een halve theelepel vanille extract

Hoe ga je te werk:

Bekleed eerst de springvorm met bakpapier of vet hem heel goed in.

Vul een schaal met water en doe alle noten en de dadels er zeker een uur in om te weken.

Na een uur giet je het water af en mogen de noten en dadels in de keukenmachine. Doe er de kokosolie en de kokosrasp bij. Laat vervolgens de machine draaien totdat je een mooi mengsel krijgt wat plakkerig aanvoelt.

Vul de springvorm gelijkmatig met het mengsel en druk het stevig aan met je vingers of met de bolle kant van een lepel.

Zet de springvorm nu voor minimaal een 30 minuten in de koelkast.

Pers de citroenen uit en giet het sap in de keukenmachine. Halveer de avocado’s en lepel het vruchtvlees uit de schil. Ook dit mag in de keukenmachine.

Laat de machine even draaien. Voeg nu de gesmolten kokosolie het vanille extract en de agave siroop toe. Draai de machine net zo lang totdat je een mooie gladde massa krijgt.

Haal nu de springvorm uit de koelkast. Laat de ring van de springvorm erom heen zitten! Op de bodem mag nu het avocadomengsel worden verdeeld. Met de bolle kant van een lepel kan je het mengsel mooi glad strijken zodat er een mooie strakke laag ontstaat.

Zet de springvorm weer terug in de koelkast voor minimaal 2 uur.

Als de taart helemaal mooi stevig is kan je de taart garneren met geraspte citroenschil. Bewaar de taart in de koelkast in de springvorm totdat je hem gaat serveren.

Geniet ervan!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Geef een reactie