Appeltaart met appel en sinaasappel.

Deze appeltaart met appel en sinaasappel smaakt heerlijk en is net even anders.

Wat heb je nodig voor een appeltaart met een diameter van 28 centimeter:

  • 250 gr. Bloem
  • 150 gr. Plantaardige margarine
  • 35 gr. Kokosbloesemsuiker
  • 1 Ei
  • 1 tl. Bakpoeder
  • 5 Grote of 7 kleine appels
  • 2 tl. Kaneel
  • 75 gr. Rozijnen
  • Schil van een sinaasappel (fijn geraspt)
  • Sap van een halve sinaasappel
  • Snuf zout

Verwarm nu eerst de oven voor op 175 graden.

Schil dan de appels en snijd ze in kleine stukjes. Voeg als alle appels geschild zijn de rozijnen, kaneel, kokosbloesemsuiker en de sinaasappelrasp toe en meng alles goed door elkaar.

Meng in de keukenmachine 3/4 van het ei en de overige ingredienten en een eetlepel sinaasappelsap goed door elkaar. Omdat je geen roomboter gebruikt zal het deeg een stuk zachter zijn dan wanneer je wel roomboter gebruikt. Is het deeg bijna vloeibaar voeg er dan nog wat bloem aan toe. Je moet er wel een bal van kunnen maken.

Als het deeg goed gemengd is, splits dan het deeg in een grote en in een kleinere bal. De grote bal leg je in het midden van je springvorm (28 cm.) en duw je met je handen/vingers naar de zijkant zodat de bodem mooi word bedekt met deeg. Duw daarna het deeg tegen de rand op. Als het deeg mooi verdeeld is kan de vulling in de vorm worden gestort. Verdeel de vulling goed en druk het zachtjes aan. Sprenkel nu het overige sinaasappelsap over de vulling heen.

Rol van de kleine deegbal mooie slierten en leg die in een raster over de taart. Druk ze zacht aan zodat de ronde slierten een beetje plat worden.

Bestrijk als laatste het overgebleven beetje ei over het deeg. Hierdoor krijgt de appeltaart een mooie bruine glanzende kleur.

De appeltaart mag 55 à 60 minuten de oven in. Als hij gaar is haal hem dan uit de oven en laat hem in de vorm afkoelen. Bestrooi hem als hij is afgekoeld met een beetje poedersuiker.

Eet smakelijk!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Geef een reactie