Appel-kaneelcake met rozijnen

Deze appel-kaneelcake met rozijnen is glutenvrij, lactosevrij en vegan. Een heel lekker fris tussendoortje door de kleine stukjes appel die in de cake verwerkt zitten.

Wat heb je nodig voor het maken van deze appel-kaneelcake met rozijnen:

  • 250 gr. Appelmoes
  • 1 Blik kikkererwten (uitlek gewicht 265 gram)
  • 150 gr. Havermeel (in de natuurwinkel kan je glutenvrije havermeel kopen. Je herkent het meel aan het label: glutenvrij)
  • 2,5 tl. Kaneel
  • 2 tl. Baking soda
  • Snufje zout
  • 100 gr. Rozijnen
  • 3/4 Appel (Junami) geschild en in kleine blokjes
  • 1/4 Appel in plakjes

Verwarm nu eerst de oven voor op 180 graden.

Spoel intussen in een zeef de kikkererwten af. Doe ze vervolgens in de blender of keukenmachine. Voeg hierbij de 250 gram appelmoes. Laat de machine draaien totdat het een mooie egale massa is.

Weeg vervolgens alle droge ingrediënten af en doe ze in een beslagkom. Meng de droge ingrediënten goed. Schil de appel en snij 3/4 deel van de appel in kleine blokjes. Meng ook de appel nu door de droge ingrediënten.

Voeg als alles goed gemengd is het appelmoes-kikkererwten mengsel toe. Roer met een lepel alles goed door elkaar heen. Blijf net zolang roeren en mengen totdat er geen droge ingrediënten meer te zien zijn.

Bakken.

Pak een cakevorm en bekleed hem vervolgens met bakpapier. Schep het cakebeslag in de cakevorm en verdeel het beslag gelijkmatig in de vorm. Ik heb als topping 1/4 deel van de appel in hele dunne plakjes gesneden en deze op het beslag gelegd.

Schuif de appel-kaneelcake met rozijnen in het midden van de voorverwarmde oven en bak hem in 50 minuten gaar. Laat de cake eerst helemaal afkoelen op een rooster voordat je hem gaat snijden. Bewaar de appel-kaneelcake met rozijnen in een afgesloten trommel of vershoudbakje. Ook kan je de cake in plakken snijden en per stuk verpakken en invriezen. Zo heb je altijd een voedzaam en gezond tussendoortje!

Enjoy!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Ps; heb je bovenstaand recept gemaakt? Deel een foto van het eindresultaat op Facebook of Instagram en tag mij in het bericht. Vind ik leuk!

Geef een reactie