Appel-kaneel mugcakes, gluten- en lactosevrij

Deze appel-kaneel mugcakes zijn glutenvrij en lactosevrij.

Wat heb je nodig voor 4 appel-kaneel mugcakes:

  • 1 Appel geschild en in blokjes gesneden
  • 6 el. Amandelmeel
  • 1 tl. Kaneel
  • 1 tl. Baking soda
  • 3 Verse dadels in stukjes en ontpit
  • 4 Eieren
  • (optie) Een paar kleine druppeltjes vanille aroma
  • Snufje zout
  • 4 Koffiekopjes ingevet met kokosolie

Verwarm nu de oven  eerst voor op 180 graden.

Schil en snijd vervolgens de appel ondertussen in kleine stukjes en doe ze in een beslagkom. Ontpit vervolgens de verse dadels en snijd deze dan ook in stukjes. Voeg hierna alle andere ingredienten toe. Roer dan alles goed door elkaar heen.

Vet de koffiekopjes goed in en verdeel het beslag gelijkmatig over de kopjes.

Zet de koffiekopjes in een braadslee of op een bakplaat en schuif ze de oven in. Na 20 minuten zijn ze gaar.

Laat ze heel even iets afkoelen voordat je ze uit de kopjes haalt.

Garneer de mugcakes met een beetje maple syrup en een appeltje in kleine stukjes gesneden. Ik heb de stukjes appel ook nog even bestrooid met een beetje kaneel. Ook heb ik wat amandelschaafsel geroosterd en erover heen gestrooid.

Eet smakelijk!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Geef een reactie