Appel-kaneel koeken met havermout

Appel-kaneel koeken met havermout zijn super lekker, gezond, lactosevrij, glutenvrij en natuurlijk een goed tussendoortje!

Wat heb je nodig voor ongeveer 12 appel-kaneel koeken met havermout:

  • 200 gr. Havermout glutenvrij (let op het label op de verpakking, er moet vermeld staan dat de havermout glutenvrij is)
  • 75 gr. Gedroogde ongezoete cranberry’s
  • 2 Eieren
  • 150 ml. Amandelmelk ongezoet
  • 2 el. Gesmolten kokosolie
  • 2 Appels grof geraspt
  • 50 gr. Honing
  • 2 tl Kaneelpoeder
  • Snufje zout

Verwarm nu eerst de oven voor op 180 graden.

Schil intussen de 2 appels en rasp ze grof. Pak vervolgens een beslagkom en weeg de droge ingrediënten zoals de havermout en de cranberry’s af, en voeg de twee theelepels kaneel en het snufje zout eraan toe. roer dit allemaal even goed door elkaar heen.

Doe nu bij de droge ingrediënten de grof geraspte appel en roer dit eventjes door elkaar heen.

Pak nu eerst een klein steelpannetje om de twee eetlepels kokosolie in te smelten.

Vervolgens mag de gesmolten kokosolie aan de droge ingrediënten worden toegevoegd. Pak hierna een schaaltje en kluts hier eerst de eitjes in los. Voeg aan de geklutste eieren de amandelmelk en de honing toe. Roer/kluts dit even goed door en giet het vervolgens direct bij de droge ingrediënten. Roer alles nu goed door elkaar totdat alles goed is gemengd met elkaar.

Bakken.

Pak een bakplaat en bekleed deze met een vel bakpapier. Maak met een eetlepel mooie hoopjes van het havermoutmengsel. Druk de hoopjes vervolgens een beetje plat zodat er een ronde robuuste koek ontstaat.

Je haalt uit bovenstaand recept ongeveer 12 koeken.

Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de appel-kaneel koeken met havermout in zo’n 20 minuten af. Let op de koeken worden niet krokant, ze blijven een beetje zacht.

Als ze gebakken zijn, haal ze dan van de bakplaat af en laat ze afkoelen op een rooster. Bewaar de koeken in een afgesloten trommel of vershoudbakje in de koelkast.

Enjoy!

Liefs Janneke.
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Ps; heb je bovenstaand recept gemaakt? Deel een foto van het eindresultaat op Facebook of Instagram en tag mij in het bericht.

Geef een reactie