Andijviesalade met kip en fruit

Even inspiratieloos wat betreft de lunch? Maak eens deze andijviesalade met kip en fruit.

Wat heb je nodig voor deze andijviesalade met kip en fruit voor 2 personen:

  • 1 Kleine krop andijvie, gewassen en in repen gesneden
  • 200 gr. Pittige kip
    • 200 gr. Kipfilet in kleine blokjes
    • 1 tl. Citroensap
    • 1/2 tl. Sambal
    • 1 tl. Kokosolie (extra vergine, dus met de lichte kokosgeur)
    • Zout uit de molen
    • Marineer de kip in de citroensap, sambal, zout en kokosolie. Laat hem even een paar minuten staan. De kokosolie is vloeibaar boven de 25 graden. Is bij jou de kokosolie nog in vaste vorm, verwarm hem dan even. Bak de kip mooi bruin en laat hem iets afkoelen.
  • 150 gr. Ananas (vers of uit blik)
  • 2 Bananen
  • 50 gr. Ongebrande cashewnoten
  • 50 gr. Gedroogde cranberry’s
  • 50 gr. Gedroogde mangoreepjes
  • Dressing: Tahin (sesampasta)

Was eerst de andijvie goed en snijd vervolgens de andijvie in repen. Pak nu 2 mooie borden en verdeel de andijvie over de borden. Maak intussen de marinade voor de kipfilet. Snijd de kipfilet in stukjes en leg ze in de marinade. Laat ze hier een minuut of 5 in liggen voordat je de kipfilet gaat bakken. Laat de kipfilet iets afkoelen voordat je ze op de salade legt.

Snijd vervolgens de ananas en de banaan in stukjes.

Verdeel de kipfilet, de ananas, de banaan, de cranberry’s en de gedroogde mangoreepjes over de andijvie heen. Druppel als allerlaatste de tahin over de andijviesalade met kip en fruit.

Enjoy!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Geef een reactie