American pancakes met gedroogd fruit

Deze American pancakes met gedroogd fruit zijn ideaal om mee te nemen als je een dagje weg gaat met je gezin.

Wat heb je nodig voor +/- 32 American pancakes met gedroogd fruit:

  • 325 gr. Vulling (krenten, rozijnen, gedroogde ananas, mangostukjes, gedroogde abrikozen enz.)
  • 1 Appel in kleine blokjes
  • 500 gr. Tarwebloem
  • 2 et. Gebroken lijnzaad
  • 1 Ei
  • 750 ml. Halfvolle melk.(wij hebben lactosevrije melk gebruikt)
  • 1 tl. Bakkerszout
  • 1 tl. Kaneel
  • 1 tl. Bakpoeder
  • 2 tl. Baking soda
  • 1 et. Citroensap
  • 1 et. Appelciderazijn
  • 1 et. Honing
  • 3 et. Palmsuiker

Week nu eerst de vulling behalve de appelblokjes in handwarm water ongeveer een minuut of 10. Meng intussen de (lactosevrije) melk en de tarwebloem goed tot een klontvrij beslag. Voeg als het een mooi egaal beslag is nu de rest van de ingrediënten toe. Schil dan de appel en snijd hem vervolgens in kleine blokjes. Vervolgens mag als laatste de vulling en de in stukjes gesneden appel erbij.

Ik heb met een kleine sauslepel pannenkoekjes gebakken van ongeveer 12 centimeter doorsnede in een klein beetje kokosolie. Zorg er wel voor dat de pan goed heet is. Doordat de pan goed heet is doet onder andere de baking soda zijn werk goed en worden de pannenkoekjes luchtig van structuur. Er komen dan allemaal kleine belletjes in de American pancakes. Als de bovenkant van de pancake droog is mag hij worden omgedraaid.

Uit bovenstaand recept haal je ongeveer 32 kleine pannenkoekjes.

Je kunt ze uiteraard warm of koud eten. Bewaar de American pancakes wel in de koelkast als je ze niet direct gaat eten.

Enjoy!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Geef een reactie