Aardappel-tortilla met spinazie, knoflook en ui

Deze aardappel-tortilla kan je koud of warm eten. Prima als lunch, diner of om bijvoorbeeld mee te nemen voor een gezellige picknick.

Wat heb je nodig voor deze aardappel-tortilla voor 6 personen:

  • 750 gr. Rauwe aardappelen
  • 6 Eieren
  • 200 gr. Spinazie
  • 2 Grote uien
  • 2 Tenen knoflook
  • 1 tl. Mosterd
  • Peper en zout naar smaak

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Schil ondertussen de aardappelen en rasp ze met een grove rasp. Snipper de ui en de knoflook.. Fruit de gesnipperde uien en knoflook aan in een wok of koekenpan in een klein beetje olijfolie. Voeg vervolgens peper en zout naar smaak toe.

Doe de 6 eieren in een beslagkom en klop ze daarna even door. Voeg 1 theelepel mosterd toe. Voeg de geraspte aardappelen toe en roer alles om. Laat het ui en knoflook mengsel even afkoelen. Wok ondertussen de spinazie. Laat de spinazie ook even afkoelen.

Voeg als de spinazie de ui en knoflook is afgekoeld toe aan de geklutste eieren. Roer alles goed door elkaar heen.

Vet een ovenschaal goed in en giet het mengsel in de vorm. Zet de ovenschaal voor 60 minuten in de oven. Als de aardappel tortilla gaar is laat hem dan voorzichtig uit de vorm glijden.

Serveer de aardappel-tortilla warm op een mooie schaal, of laat hem afkoelen op een bord en bewaar hem in de koelkast tot het moment dat je hem wilt gaan eten.

Eet smakelijk!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Geef een reactie